Hoe je menu bepalen?

Denk eerst aan wat je wil serveren. Ga je voor een uitgebreid brunchbuffet of beperk je het tot enkele kleine gerechten? Alleen al die keuze zal je bierselectie mee bepalen. Bij een buffetformule bijvoorbeeld zul je net een veelzijdig bier nodig hebben, eentje die het goed doet bij verschillende gerechten, zonder dat het te saai wordt.

Pale Ale Citra – Brouwerij Kees

Brouwer Kees Bubberman begon eind 2014 zijn eigen brouwerij in Middelburg. Voordien had hij al zijn strepen verdiend in Brouwerij Emelisse die hij als hoofdbrouwer op de kaart zette met zijn gedurfde en kwalitatieve bieren. Dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne kon hij zijn eigen droom verwezenlijken. Deze geslaagde session met een duidelijke citrustoets dankzij de Amerikaanse citrahop is opnieuw een knap staaltje van Kees’ vakmanschap.


Pairing: toast met ham en kaas
Een leuk gehopte session die met zijn krakende frisheid de meeste hartige brunchhapjes zal complimenteren. Het bier breekt het zoute van de ham en verfrist het geheel.

Chouffe – Brasserie d’Achouffe – Duvel Moortgat 

Geboren in 1982 is dit geliefde kabouterbier een vaste waarde op de kaart in Belgische cafés. Dat hoeft je niet te verrassen. Het zachte bier met zijn leuke korianderneus en zoet fruitige smaak is immers een enorm veelzijdig bier met een lage bitterheid. Zijn aangenaam karakter zal ook elke beer brunch scepticus weten te overtuigen. Zelfs bij enkele zoete brunchgerechten zoals appelflappen of plattekaas met een coulis van peer.
Pairing:gevulde avocado’s met krab
De aroma’s van perzik, abrikoos en koriander doen het enorm goed bij het zachte van dit avocadogerecht.

Saint-Feuillien Saison – Brouwerij Saint-Feuillien


Deze saison wordt gebrouwen in Henegouwen, de provincie waar de bierstijl ontstond. In het gamma van de saisons is deze eerder aan de zachte kant. Leuk is vooral zijn frisfruitig karakter met toetsen van peer en perzik. Dominique Friart, vijfde generatie in deze familiebrouwerij, slaagt er als sterke vrouw aan het roer zeer goed in om traditie te verenigen met innovatie. Zo voegde ze naast de klassiekers zoals de saison en Grand Cru hun Belgian Coast IPA aan hun aanbod toe.

Pairing: Spaanse omelet met Manchego en groene olijven
Het bier maakt komaf met de zoute accenten van de olijven en de kaas en vult de smaken perfect aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *